(C)lean Tech Launchpad

In samenwerking met gasthoogleraar en ondernemer Marc Meyer van de Northeastern University Boston, biedt de TU Delft een vak voor gevorderden over tech-based ondernemerschap, gebaseerd op de lean startup principes. Het vak is voornamelijk bedoeld voor MSc-en PhD-studenten met een technologisch idee en tracht dat idee zo dicht mogelijk naar een naar het lanceren van een startup te brengen.

De focus binnen (C)lean Tech Launchpad (CTL) is praktijkgericht en stuurt de deelnemers er op uit om met potentiële klanten te spreken om hun business idee te valideren. Dit wordt gedaan in nauwe samenwerking met de coordinator van CTL, Frido Smulders, Associate professor Design, Innovation and Entrepreneurship op de faculteit Industrieel Ontwerpen. Daarnaast zullen gerenommeerde docenten zoals Dap Hartmann en Bruno Ninaber, Clean Tech industry experts, investeerders en vele anderen hun bijdrage doen.

 CTL begint in de derde periode en beslaat vijf blokken van twee dagen. Gedurende deze tien dagen zullen workshops en individuele team coaching sessies gehouden worden. Gedurende de individuele coaching sessies zullen de teams op specifieke vraagstukken antwoord krijgen met advies op maat. Het vak wordt afgerond met een Final day, gedurende welke de teams de kans krijgen om het idee voor hun onderneming aan een jury van experts te pitchen.

Kijk hier voor meer informatie over het vak.

© 2017 TU Delft

Metamenu