Ready To Startup!

Ready To Startup! (RTS) is een vak voor MSC- en PhD-Studenten die van plan zijn een eigen onderneming te beginnen. Gedurende de looptijd van het vak zullen de studenten begeleid worden in de eerste fase van het opzetten van een nieuw bedrijf, waar een goed geschreven business plan essentieel is voor succes.

Tijdens de colleges zullen verschillende aspecten binnen het ondernemerschap aan bod komen, wat uiteindelijk leidt tot het schrijven van een compleet en professioneel business plan. De verschillende onderwerpen zullen besproken worden tijdens colleges die gegeven worden door ervaringsdeskundigen en consultants van Roland Berger. Daarnaast zullen toonaangevende ondernemers en voormalige deelnemers van RTS ervaringen uit hun carrière delen. Buiten de colleges zullen de deelnemers tevens intensief gecoached worden door Roland Berger consultants.

 Ieder academisch jaar zijn er twee edities van RTS. De eerste editie begint in het eerste kwartaal. De tweede editie begint in het derde kwartaal. Iedere editie beslaat 12 lezingen, waarin alle onderwerpen aan bod zullen komen. De lezingenreeks eindigt met een Final Day, gedurende welke de business plannen aan een vakjury gepresenteerd zullen worden. Er zullen meerdere geldprijzen uitgedeeld worden aan de beste business plannen en beste financiële plannen.

Kijk hier voor meer informatie over het vak of zoek naar de vakcode WM0506TU in de Studiegids.

© 2017 TU Delft

Metamenu