Ga direct naar

Partneruniversities

Beurswijzer

OSIRIS buitenlandregistratie

TUD-verzekering

Contact faculteiten

Summer Schools

Reisveiligheidstraining

Agenda

Studeren in het buitenland

De TU Delft biedt verschillende buitenlandprogramma’s en andere mogelijkheden om te studeren in het buitenland.

Uitwisselingsprogramma

Wil je minimaal drie maanden in het buitenland studeren, dan is misschien een uitwisselingsprogramma bij een van de universiteiten waarmee de TU Delft een overeenkomst heeft afgesloten iets voor jou.

De belangrijkste kenmerken van uitwisseling zijn:

1.

Verblijf bij een partneruniversiteit van goede kwaliteit;

2.

Alle faculteiten hebben uitwisselingsprogramma’s;

3.

Vrijstelling van collegegeld bij de gastinstelling;

4.

Goede contacten tussen TU Delft en de partneruniversiteit waardoor de erkenning van je studieresultaten eenvoudig te regelen is;

5.

Studiepunten voor met goed resultaat gevolgde vakken;

6.

Hulp van je faculteit bij de aanmeldingsprocedure;

7.

Opvang en introductie bij aankomst en vaak hulp bij het vinden van huisvesting;

8.   

Een ERASMUS+ of STIR-beurs toelage waarmee je een deel van de verblijfskosten kunt financieren.

De mogelijke universiteiten kun je vinden in de Partner Universities applicatie. Voor de deelnemende universiteiten aan het Global E3 programma kun je hieronder terecht.

Speciale studieprogramma’s in het buitenland

Je kunt je ook aanmelden voor een van de speciale buitenlandprogramma's van de TU Delft:

 • Landeninformatie
  Ieder land hanteert andere regels voor buitenlandse studenten. Bekijk op de WilWeg website hoe het zit in het land waar jij naar toe wilt. Naast uitleg over het onderwijssysteem in een land, geeft WilWeg je handige tips over onder andere cultuurverschillen, woonruimte, financiering en formaliteiten.
 • IDEA League
  Deze beurs is bestemd voor een korte onderzoeksverblijf op het gebied van Energy, Environment, Health, ICT of Mobility bij een IDEA League-universiteit:  ETH Zürich, RWTH Aachen, Politecnico di Milano of Chalmers University of Technology. Deze beurs is voor bachelor-, master- en PhD-studenten, maar niet voor studenten die tijdens dit verblijf ook colleges willen volgen.
 • ATHENS programma
  Het ATHENS programma wordt elk jaar in november en maart aangeboden. op verschillende Europese universiteiten. Deze cursussen duren een week en zijn geschikt voor derdejaars en MSc-studenten.
 • BEST
  Het Europees techniek studenten netwerk BEST organiseert korte cursussen,  engineering competitions, seminars and recreatieve evenementen.
 • UNITECH programma
  Het UNITECH programma biedt Delftse excellente studenten de mogelijkheid een jaar voor studie en stage naar het buitenland te gaan. Uitwisseling vindt plaats bij 1 van de andere 7 UNITECH-instellingen en stage lopen bij 1 van de Corporate Partners. UNITECH Handbook 2016-2017
 • Global E3: Global Engineering Education Exchange
  Global E3 is een uitwisseling consortium van 60 technische instituties wereldwijd, inclusief 30 universiteiten in de Verenigde Staten. Een select aantal TU Delft bachelor studenten met bewezen academische excellentie kunnen in het buitenland studeren via Global E3 op uitwisseling voor een semester of academisch jaar. 
 • Netherlands-Asia Honours Summer School 2017
  De Netherlands Asia Honours Summer School biedt getalenteerde TU studenten een unieke kans om kennis en ervaring op te doen in Azië. Tijdens de Summer School volg je zowel cursussen op het gebied van "business, management and engineering" als op het gebied van "humanities, social science and language". Wil je meer weten, bekijk dan de faq, folder en bezoek de website. Een leuk filmpje over de NAHSS vind je hier.

TU Delft is gecertificeerd om aan het ERASMUS+ programma deel te nemen, zie ook het Erasmus Policy Statement.

© 2017 TU Delft

Metamenu