Huisvesting & Onderverhuur

Huisvesting in het buitenland

Informeer ruim van tevoren bij de buitenlandse universiteit hoe je aan een kamer moet komen. Bij uitwisselingsprogramma’s helpt de gastuniversiteit vaak bij het vinden van huisvesting voor de inkomende studenten. Meld je hiervoor tijdig aan.

• HousingAnywhere
    HousingAnywhere is een platform waar uitwisselingsstudenten op zoek kunnen naar een tijdelijke kamer tijdens hun verblijf in het buitenland.
  • Accommodation Engine
    Accommodation Engine kan helpen bij het vinden van woonruimte in het buitenland voor bepaalde bestemmingen.

Onderverhuur van je kamer

Mocht je je kamer willen onderverhuren, dan zijn er de volgende mogelijkheden:

• Stichting DUWO
    Zit je in een kamer van de Stichting DUWO, dan kunnen zij bemiddelen bij het onderverhuren van je kamer.
  • HousingAnywhere
    HousingAnywhere is een website waarop studenten die naar het buitenland gaan voor studie of stage, hun kamer kunnen onderverhuren. Inkomende exchange-studenten kunnen daar meteen op reageren. Deze website opereert volledig op basis van student-to-student, zonder tussenkomst van een derde partij.

Vragen over onderverhuur en contracten

• Met vragen over onderverhuur en contracten kun je terecht bij het Studentensteunpunt van de VSSD. Op deze site kun je ook een standaard onderverhuurcontract vinden.
  • Als je je kamer onderverhuurt, informeer de gemeente over een eventueel tijdelijk nieuw postadres (bv. je ouders) in verband met je buitenlandverblijf.