SGZ, vaccinaties & medische keuring

Voor individuele studenten

Het is aan te raden ruim voor vertrek (bij voorkeur 6 weken) contact op te nemen met de SGZ voor een afspraak, het is daarbij noodzakelijk dat je een goed ingevulde en door een tekenbevoegd persoon ondertekende vaccinatieverklaring bij je hebt.

Voor een verblijf korter dan 3 maanden onder niet primitieve omstandigheden en in een goed toegankelijk gebied kan vaak volstaan worden met 1 afspraak uiterlijk 2 weken voor vertrek. De anti-stofvorming die door de vaccinaties in het lichaam in gang gezet wordt, is dan ruim voldoende voor je op reis gaat.  
In andere gevallen worden er meer vaccinaties geadviseerd. Vaak moeten die vaccinaties meerdere keren voor de reis gegeven worden, om een goede bescherming te bieden. Dat betekent in de praktijk, dat de eerste afspraak minimaal 5 weken voor de reis gepland moet zijn, zodat er voldoende gelegenheid is om de vaccinatieschema’s aan te houden.
Tijdens het consult wordt door de reizigersadviseur samen met jou het reisschema, de verblijfsomstandigheden en de gezondheidstoestand besproken. Vervolgens stelt de reizigersadviseur de indicatie voor de benodigde vaccinaties en worden deze toegediend. Uiteraard krijg je behalve de benodigde vaccinaties ook adviezen om de gezondheidsrisico’s tijdens de reis te beperken.

De vaccinaties worden genoteerd in het vaccinatiepaspoort dat je meekrijgt. Het malariarecept wordt uitgeschreven. Hiermee kan je zelf naar de apotheek gaan.

Procedure op de SGZ voor groepen reizende studenten

Groepen studenten die een studiereis gaan maken, ontvangt de SGZ graag als groep. De SGZ neemt dan de gelegenheid om plenair uitgebreid voorlichting te geven en ziet vervolgens elke student apart.  De studentenarts/reizigersgeneeskundige indiceert de te geven vaccinaties, deze worden door de verpleegkundige of doktersassistente toegediend.
Ook hierbij is het noodzakelijk dat iedere student een ingevulde en door een tekenbevoegd persoon ondertekende vaccinatieverklaring bij zich heeft.

 

 

© 2017 TU Delft

Metamenu