Junior engineer Elektrotechniek

Vind je het gaaf om jouw technische oplossingen terug te zien in zichtbare projecten? En wil je werken in een enthousiast team waar ruimte is voor jouw ideeën en talenten? Start jouw carrière als Junior engineer bij BAM Bouw en Techniek - Industrie, afdeling Middenspanning!

BAM Bouw en Techniek - Industrie helpt klanten bij de realisatie van projecten, het onderhouden en inspecteren van gecompliceerde installaties, en het automatiseren van productieprocessen. We doen dit niet alleen voor Industriële klanten in de Botlek en Europoort, maar ook voor grootschalige nieuwbouwprojecten, ziekenhuizen, defensie, onderzoekslaboratoria, drinkwaterbedrijven, of klanten als Heineken en Philips. Dit maakt jouw werk bijzonder omdat je vaak betrokken bent bij het primaire productieproces: tijdens de werkzaamheden moeten patiënten nog behandeld kunnen worden, of de productie moet draaiende blijven.

Als Junior engineer op de afdeling Middenspanning houd jij je bezig met het kloppend hart van de installaties bij onze klanten. Hoe komt elektriciteit van punt A naar punt B? De techniek waar je mee te maken hebt zijn met name elektrotechnische voedingsinstallaties met grote vermogens, vanaf het energie-inkooppunt van onze eindklanten tot aan de laagspanningsinstallatie, inclusief alle bijbehorende besturingen en beveiligingen. Jij houdt je o.a. bezig met:

  • Het ontwerpen en engineeren van technische installaties;
  • Het adviseren van de klant over hun technische installaties. Wat willen zij bereiken en welke technische oplossing kun jij daar voor bedenken? Hoe zorg je er bovendien voor dat dit niet tot hinder leidt bij de kernactiviteiten van de klant?
  • Het monitoren en optimaliseren van de onderhoudsmethodieken van de projecten.

Wat maakt deze functie zo leuk?

  • Je bent betrokken bij alle fases van een project: van het meedenken tijdens de tenderfase en het adviseren van de klant, tot aan het engineeren van de installaties en het optimaliseren in de onderhoudsfase;
  • De oplossingen die jij bedenkt zie je daadwerkelijk terug in de praktijk. Je werkt mee aan technisch uitdagende projecten met tastbaar resultaat;
  • Je werkt samen met collega’s van veel verschillende disciplines, waarbij jij de expert bent in jouw vakgebied;
  • Je komt te werken in een jong en enthousiast team, waar veel ruimte is voor jouw ideeën en talenten. Ook zijn er voldoende mogelijkheden jezelf te ontwikkelen, bijvoorbeeld via opleidingen bij de BAM Business School, maar ook door te leren van andere collega’s met veel expertise.

Deze functie kan een mooie opstap zijn voor jouw toekomstige ambities als bijvoorbeeld projectcoördinator, projectmanager of lead-engineer.

Wie zoeken wij?

  • Je hebt 0 – 2 jaar werkervaring;
  • Je hebt een wo diploma richting Elektrotechniek/Electrical engineering, Energietechniek, Installatietechniek, Sustainable energy technology, Building physics and services, of iets soortgelijks;
  • Je bent communicatief sterk en een echte verbinder. Je neemt graag initiatief en vindt het leuk om met nieuwe ideeën te komen. Je bent analytisch en hebt een passie voor techniek.

Wat bieden wij?

Professionele en gemotiveerde medewerkers zijn de pijlers voor het realiseren van onze strategische doelstellingen. Om onze medewerkers te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling hebben wij de BAM Business School, het centrum voor kennisoverdracht, kennisuitwisseling en kenniscreatie. Voor alle jonge BAM medewerkers is er Young BAM. Young BAM organiseert diverse activiteiten om je netwerk te vergroten en andere jonge collega’s te leren kennen, denk hierbij aan projectbezoeken en borrels. BAM biedt haar medewerkers een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket.

Wie zijn wij?

Integraal denken en doen begint bij BAM Bouw en Techniek. Professioneel en met maximale focus op de wereld van de gebruikers van onze gebouwen. Als onderdeel van Koninklijke BAM Groep biedt BAM Bouw en Techniek een totaalaanbod van projectontwikkeling tot beheer en exploitatie van de bebouwde omgeving. Tijdens de hele levenscyclus van een gebouw denken wij, als strategische partner, langdurig met onze klanten mee en vooruit. Onze klant doet zaken met één BAM; integraal, discipline-overstijgend, duurzaam, efficiënt en effectief. Zodat gebruikers optimaal kunnen functioneren in hun werk- en leefomgeving. We vertalen klantwensen naar een heldere instructie aan collega’s in het gehele proces. Als échte partner dus. Om integraal, strategisch partner te kunnen zijn, is creativiteit een randvoorwaarde. We durven ‘anders te denken’. Flexibel in de aanpak, om onze klanten en elkaar steeds opnieuw positief te verrassen met passende oplossingen, service en dienstverlening.

Over Koninklijke BAM Groep nv

Koninklijke BAM Groep nv ontwikkelt, ontwerpt, bouwt en onderhoudt projecten op het gebied van wonen, werken, transport en recreatie. BAM verenigt werkmaatschappijen die actief zijn in de sectoren Bouw en techniek, Infra, Vastgoed en Publiekprivate samenwerking. BAM behoort tot de grootste bouwondernemingen van Europa. BAM voert wereldwijd projecten uit in meer dan twintig landen. BAM neemt in de thuismarkten Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland leidende posities in. Kenmerkend voor BAM is het wijdvertakte regionale netwerk van vestigingen, waardoor de onderneming altijd dicht bij de opdrachtgever staat. In de thuismarkten biedt BAM opdrachtgevers een omvangrijk producten- en dienstenpakket. Wereldwijd voert de Groep in nichemarkten gespecialiseerde bouw- en infrawerken uit. BAM wil een leidende rol vervullen op het gebied van duurzaam ondernemen.

Interesse?

Voor meer informatie over deze positie kun je contact opnemen met Ilse Boschker, Campus recruiter, telefonisch via 06 25652415 of via e-mail, ilse.boschker@remove-this.bam.com.
Heb je interesse in deze functie, solliciteer dan via deze link!
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.

Trefwoorden: Vacature, full-time, Rotterdam, Bouw, engineering, elektrotechnisch, erergietechniek, projectmedewerker

 

 

© 2017 TU Delft

Metamenu