Volg ons


 

Pre-University Calculus MOOC

TU Delft app

Hier

Klinische Technologie

 1. De start van je opleiding Klinische Technologie: Inschrijving
 2. Welkom! Introductieperiode en - activiteiten
 3. Waar moet ik zijn op de eerste dag?
 4. Hoe kom ik aan een boekenlijst?
 5. Heb ik een laptop nodig?
 6. Welke software moet ik gebruiken?
 7. Moet ik lid worden van een studievereniging?
 8. Hoe word ik in het eerste jaar begeleid?
 9. Waar vind ik informatie over de vakken die ik straks krijg?
 10. Waar vind ik mijn rooster?
 11. Is er bij Klinische Technologie een Bindend Studieadvies (BSA)?
 12. Waar kan ik terecht voor meer informatie?
 13. Reizen tussen verschillende locaties

1. De start van je opleiding Klinische Technologie

De bacheloropleiding Klinische Technologie is een gemeenschappelijke opleiding aan drie universiteiten. Je hebt je via Studielink bij de TU Delft aangemeld en bent via de decentrale selectie definitief geplaatst. De TU Delft schrijft je ook in bij de Universiteit Leiden en de Erasmus Universiteit Rotterdam, zodat je bij de start van je studie toegang hebt tot alle faciliteiten van de drie universiteiten.

Belangrijk is dat je de betaling van het collegegeld dient te voldoen bij de TU Delft, omdat deze universiteit is aangesteld als “penvoerder”. Vul daarom bij het inschrijvingsverzoek aan de TU Delft de machtiging voor het collegegeld in.

LET OP: Je bent pas ingeschreven als aan de toelatingsvoorwaarden is voldaan en de betalingsregeling door de TU Delft is geaccepteerd. De TU Delft zal je daarna pas inschrijven bij de andere universiteiten.

Net-ID: Je krijgt een brief toegestuurd met daarin een Net-ID en wachtwoord. Bewaar deze gegevens goed en neem ze mee naar de introductiedag. Je hebt ze onder andere nodig voor het inloggen op de digitale studieomgeving (Blackboard), het lezen van je e-mail en het bestellen van diverse onderwijsmaterialen

Je zult daarnaast ook soortgelijke brieven met inloggegevens van de Universiteit Leiden en de Erasmus Universiteit Rotterdam krijgen. Bewaar deze goed, je zult ze tijdens je studie nodig hebben voor bijvoorbeeld computerpractica.

2. Welkom! Introductieperiode en -activiteiten

Kennismaking met je medestudenten en mentoren is een goede start van je studie. Tijdens het eerstejaarsweekend voor Klinische Technologie (georganiseerd door Studievereniging Variscopic) worden mentorgroepen gevormd en leer je elkaar door sportieve en sociale activiteiten beter kennen. Een mooie gelegenheid om je jaargenoten alvast te leren kennen in een weekend vol gezelligheid. Informatie en een aanmeldformulier krijg je per email toegestuurd. Als je meer wilt weten, kun je terecht op de website van de ontvangstweek TU Delft (OWee, www.owee.nl).

TU Delft Ontvangstweek (OWee) - Half augustus 2017 – DELFT

Na het eerstejaarsweekend kun je met de gehele groep deelnemen aan de ontvangstweek. Tijdens deze week word je begeleid door de mentoren die je op het weekend hebt leren kennen. Omdat Klinische Technologie in drie steden plaatsvindt, zijn er ook drie ontvangstweken.  De EL CID (Leiden) vindt in de week voor het eerstejaarsweekend plaats. De OWee (Delft) en EUREKA (Rotterdam) vinden in dezelfde week plaats. Je hebt de mogelijkheid om aansluitend aan het eerstejaarsweekend een van beide introductieweken te volgen. Omdat de basis van de opleiding in Delft ligt zullen veel studenten voor de OWee in Delft kiezen. We raden je dit dan ook aan, maar je bent uiteraard vrij om te kiezen voor de EL Cid of Eureka Week. Meer informatie over EL CID, OWee en Eureka; www.elcidweek.nl; www.owee.nl, www.eurekaweek.nl.

3. Waar moet ik zijn op de eerste dag?

Introductiedag (verplicht) – Maandag 4 september 2017 – bij de TU Delft

Op de eerste dag van je nieuwe studie word je uitgebreid voorgelicht over het studieprogramma en maak je kennis met de opleiding, studieadviseurs, onderwijsondersteuning en de opleidingsdirecteur. Deze introductiedag vindt plaats op de faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Materiaalwetenschappen, www.3me.tudelft.nl. Je ontvangt eind augustus per email een uitnodiging met het programma voor deze dag. ’s Middags is officiële opening van het academisch jaar in de Aula van de TU Delft, www.tudelft.nl/openingcollegejaar.

4. Hoe kom ik aan een boekenlijst?

Op de TU Delft werken we niet meer met boekenlijsten. Via de digitale studiegids (studiegids.tudelft.nl) kun je vinden welk lesmateriaal nodig is voor je vakken. Boeken kun je het best kopen bij je studievereniging, Variscopic. Dit gebeurt via een online boekenwinkel. 

Meer informatie over de boekenwinkel en de link kun je vinden op de onderwijspagina van de faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Materiaalwetenschappen;  > bachelor.

Als je inschrijving bij de TU Delft helemaal is verwerkt, krijg je je TU Delft-inlogcodes. Met deze codes kun je inloggen op Blackboard (blackboard.tudelft.nl), waar je onder MyStudentInfo en Readers je dictaten online kunt bestellen.

5 . Heb ik een laptop nodig?

Bij de opleiding Klinische Technologie maak je intensief gebruik van een laptop. Veel lesmateriaal is digitaal en voor veel opdrachten, bijvoorbeeld voor programmeren, heb je een laptop nodig. Daarnaast werk je op meerdere locaties. We raden het je dan ook aan om er een aan te schaffen. Via het laptopproject krijg je als student korting,  http://laptopproject.tudelft.nl/.
Bestellen kan zodra je jouw Net-ID hebt ontvangen.

6. Welke software moet ik gebruiken?

Voor de opleiding Klinische Technologie heb je speciale software nodig die je kunt downloaden via Blackboard of de leverancier. Daarnaast is de software deels ook beschikbaar via de dienst weblogin van de TU Delft (weblogin.tudelft.nl). Op deze pagina op de website van het laptopproject vind je een lijst met de benodigde software en hoe je daaraan komt.

7. Moet ik lid worden van een studievereniging?

Iedere opleiding heeft een studievereniging. Voor Klinische Technologie is dit Variscopic. De studievereniging organiseert het hele jaar door gezellige en interessante activiteiten. Ook regelen zij de boekenverkoop en kun je er terecht als je vragen of opmerkingen over het onderwijs hebt. Lid worden is geen verplichting, maar wel aan te raden!

8. Hoe word ik in het eerste jaar begeleid?

Tijdens het eerstejaarsweekend van de studievereniging wordt iedere student ingedeeld in een mentorgroep, onder begeleiding van een studentmentor. Je krijgt de indeling per e-mail toegestuurd. De mentoren maken je wegwijs aan de TU Delft, het Erasmus Medisch Centrum en het Leids Universitair Medisch Centrum. Daarnaast is hij of zij je eerste aanspreekpunt.

Op de universiteit wordt van je verwacht dat je zelf op zoek gaat naar voorzieningen en om hulp vraagt als er iets aan de hand is. Voor vragen over je studie of studeren in Delft kun je bij je mentor terecht. Als je inhoudelijke vragen of problemen hebt, neem dan contact op met de studieadviseur van je opleiding. Voorbeelden van dit soort problemen zijn bijzondere omstandigheden in je persoonlijke situatie (bijvoorbeeld ten aanzien van je gezondheid, vooropleiding en vrijstellingen). Als er zaken zijn die mogelijk invloed op je studie hebben (zoals een functiebeperking als dyslexie of ADHD en familieomstandigheden) dan raden we je aan om dit zo snel mogelijk met een studieadviseur Meer informatie over de studieadviseurs vind je op http://studenten.tudelft.nl/3me

De studieadviseurs zijn te bereiken via Studieadviseurs-3me@tudelft.nl.

9. Waar vind ik informatie over de vakken die ik straks krijg?

Alle vakken die je krijgt, staan in de online studiegids: studiegids.tudelft.nl. De modulekaart kan je vinden op http://studenten.tudelft.nl/3me/ > Bachelor. Op deze kaart is het onderwijsprogramma van Klinische Technologie  schematisch afgebeeld, zodat je een goed beeld krijgt van de thema’s die de komende drie jaren langskomen.

10. Waar vind ik mijn rooster?

Als je inschrijving bij de TU Delft helemaal is verwerkt, krijg je je TU Delft-inlogcodes. Met deze codes kun je inloggen op Blackboard (blackboard.tudelft.nl). Je kunt nu al kijken op  http://studenten.tudelft.nl/3me > Praktische informatie – roosters, waar je het rooster van Klinische Technologie kunt bekijken.

De opleiding Klinische Technologie kent door zijn interuniversitaire karakter een andere jaarindeling dan andere opleidingen. De actuele indeling vind je op  http://studenten.tudelft.nl/3me. > Jaarindeling.

11. Is er bij Klinische Technologie een Bindend Studieadvies (BSA)?

Ja, bij alle opleidingen van de TU Delft geldt dat je in je eerste jaar 45 van de 60 EC (studiepunten) moet halen. Meer informatie vind je op bsa.tudelft.nl.

12. Waar kan ik terecht voor meer informatie?

Is je vraag niet beantwoord? Op de TU Delft Welkomstsite vind je antwoorden op algemene vragen. Specifieke informatie over de opleiding Klinische Technologie vind je op http://studenten.tudelft.nl/3me/

Staat je vraag hier niet tussen? Stuur dan een e-mail naar bachelor-kt@remove-this.tudelft.nl

13. Reizen tussen de verschillende locaties

Het merendeel van het onderwijs wordt op de TU Delft gegeven. Je bent zo’n 3 dagen in de week in Delft, ongeveer 1 dag in Rotterdam en 1 dag in Leiden. De opleiding streeft ernaar om het onderwijs per dag op één universiteit plaats te laten vinden, zodat het reizen tot een minimum beperkt blijft. Per week, blok en jaar kan de verdeling over de universiteiten wat verschillen. Actuele openbaar vervoersinformatie kun je vinden via internet: www.9292.nl

Routebeschrijvingen naar de verschillende faculteiten:

Naam auteur: Webredactie
© 2018 TU Delft

Metamenu