Informatie voor eerstejaars Bouwkunde studenten

Informatie voor eerstejaars Bouwkunde studenten

Op deze pagina vind je een samenvatting van alle informatie die handig is als eerstejaars Bouwkunde student. Kijk ook eens op de pagina www.welkom.tudelft.nl.

Inschrijving

Als bevestiging van je inschrijving bij de TU Delft ontvang je uiterlijk binnen één maand nadat je aan de inschrijvingsverplichtingen hebt voldaan het Bewijs van Inschrijving, maar niet eerder dan medio augustus.

Welkomstbrief

Als je je hebt ingeschreven en het collegegeld hebt betaald of een machtiging hiervoor hebt afgegeven, ontvang je eind augustus een brief met allerlei praktische informatie.

Eerstejaarsweekend

Het Stylos Eerstejaars Ontvangstweekend (SteeOwee) is van vrijdag 18 t/m zondag 20 augustus 2017. Dit weekend is specifiek voor eerstejaars studenten Bouwkunde. >> Meer informatie
De Ontvangst Week (OWee)  voor alle eerstejaars studenten van de TU Delft is van zondag 20 t/m donderdag 24 augustus. >> Meer informatie

Faculteitsontvangst

Op maandag 4 september 2017 begin je aan je eerste dag op de faculteit. Je bent welkom om 8.45 uur in zaal A op de faculteit aan de Julianalaan 134, 2628 BL Delft. Er is een speciaal programma voor alle eerstejaars waarbij je verplicht aanwezig moet zijn:

09.00-09.45  Dr.ir. Remon Rooij, opleidingscoördinator Bachelor
09.45-10.15  Prof. Peter Russel, Decaan (directeur van de faculteit)
10.15-10.30  Pauze
10.30-10.45  Milka van der Valk, studieadviseur: Bindend Studie Advies en rol studieadviseur
10.45-10.55  Dennis Cruyen: spelregels van het gebruik van het gebouw
10.55-11.15  Studieverening Stylos en Facultaire StudentenRaad (FSR)
11.15-11.30  Pauze (de studentmentorgroepen voor de rondleiding worden bekendgemaakt)
11.30-12.00  Eerstejaars docenten: toelichting op de vakken uit het eerste kwartaal
12.00-12.45  Rondleiding met studentmentor of lunch 
12.45-13.30  Lunch of rondleiding met studentmentor            
13.45-14.45  Introductie Technologie 1 in zaal A
15.00-17.00  Opening Academisch Jaar in het Auditorium

Boeken en readers

De boeken en basismaterialen die je nodig hebt, zijn verkrijgbaar bij Waltman’s Bouwshop, de materialen- en boekenwinkel naast de hoofdingang van Bouwkunde. Als je je hebt ingeschreven ontvang je voor aanvang van het studiejaar een brief met daarin o.a. een boeken- en basismaterialenlijst.

Laptop

Het is verplicht om een laptop te hebben. Deze moet voldoen aan specifieke eisen om alle benodigde software goed te kunnen gebruiken. Heb je nog geen laptop, dan kun je er voordelig één via het TU laptopproject aanschaffen. Zie voor meer informatie: adhok.bk.tudelft.nl/laptop. Check hier ook de benodigde specificaties voor je laptop.

Jaarkalender en persoonlijk rooster

De jaarkalender van Bouwkunde kun je hier downloaden, of ophalen bij het servicepunt in de faculteit. Het persoonlijke rooster is uiterlijk een week voor aanvang van het studiejaar op MyTimetable te vinden. Je kunt het rooster importeren in je Google of iCal agenda, via een te downloaden bestand of een RSS-feed. Voordeel van de RSS-feed is dat je agenda altijd up-to-date is, veranderingen worden direct doorgevoerd in je agenda.

Mentoraat

Eerstejaars studenten worden gedurende de eerste maanden begeleid door een ouderejaars student, de studentmentor. De begeleiding gebeurt in groepjes en is gericht op studie gerelateerde vragen en informatie. De mentor is de eerste vraagbaak voor studenten en kan zo nodig doorverwijzen naar de studieadviseurs of naar studievereniging Stylos. Nieuwe studenten voelen zich zo sneller thuis op de faculteit en kunnen ervaringen uitwisselen.  Een mentorgroep komt gemiddeld een keer per twee weken bij elkaar.

© 2017 TU Delft

Metamenu