CiTG Metrokaart

Nieuws

Honours Programme Bachelor CiTG

Jij bent een succesvolle student Civiele Techniek of Applied Earth Sciences en je bent ambitieus. Je zoekt naar manieren om optimaal je ei kwijt te kunnen in je studie, je zoekt verdieping in onderwerpen die je mateloos interesseren, en bovendien ga je je propedeuse halen met goede cijfers. Je realiseert je dat je daar voor moet werken en daar kies je ook voor. De gebaande paden, daar houd je niet van. Herken je je hierin, overweeg dan om deel te nemen aan het Honours Programme BSc-CiTG!

Als je kiest voor het  HP programma dan kies je er voor om vanaf jaar twee van de studie je meer te ontwikkelen op gebieden die jij interessant vindt. Je kunt daarbij kiezen voor verbreding of verdieping van  je studie en je krijgt de kans om allerlei vaardigheden te ontwikkelen. Je leert andere ambitieuze studenten kennen en je vormt je eigen deskundigheidsprofiel. Op die manier onderscheid je je waardoor je bij bedrijven een streepje voor hebt op anderen.

Om dit te realiseren volg je in het tweede en derde bachelor jaar extra cursussen en doe je onderzoek. Een vak volg je verplicht, verder  kun je het programma zelf invullen. Dat samen levert 20 extra EC op. Het HP programma doe je bovenop het BSc-programma, waarbij je vaste BSc onderdelen als de minor en het BSc eindwerkstuk gericht inzet.

Ervaringen van honoursstudenten:

“Ik wilde zelf meer invloed op mijn onderwijs. Bij het honoursprogramma in de bachelor krijg je die vrijheid.”

“Ik ben net terug uit Houston waar ik betrokken was bij een project van verschillende universiteiten waarbij multidisciplinair werd gekeken naar het overstromingsrisico daar. Er waren orkaan-experts, bouwkundigen, et cetera. Tijdens de meeting met al die experts merk je pas hoe complex zo’n vraagstuk is.”

Inge van den Ende - masterstudente Waterbouwkunde

 

Inspanning
Het HP programma biedt je veel mogelijkheden om meer uit je studie te halen, maar dat betekent ook dat jij er extra tijd aan moet besteden. Je haalt in twee jaar 20 extra EC’s, dus je moet rekenen op 4 tot 6 uur extra per week gedurende studiejaar 2 en 3.

Begeleiding
Het programma verwacht van jou dat je je proactief opstelt en bereid bent om in het diepe te springen. Maar je kunt natuurlijk ook rekenen op goede begeleiding van academische staf.

Procedure
Het tweede jaar van de BSc

  1. Selectie: je kunt aan het programma deelnemen als je geselecteerd wordt uit de studenten die nominaal de propedeuse hebben behaald. Ook als je niet nominaal de propedeuse behaald hebt en ontzettend gedreven bent om deel te nemen kun je solliciteren. In de motivatiebrief  probeer je de commissie/ de programma coördinator ervan te overtuigen jou toe te laten tot dit uitdagende programma.
    Het HP-BSc-CiTG-programma start in september van het tweede studiejaar. Selectie vindt plaats in de eerste weken van september. Voor diegenen die worden toegelaten zijn er in het eerste semester wekelijkse bijeenkomsten.
  2. Het eerste deel van het traject bestaat uit een opdracht om het wetenschappelijke veld, werkveld en de eigen motivatie in kaart te brengen.
    Omvang: ongeveer 5 uren per week gedurende 20 weken = 100 uur = 4 EC.
  3. In het tweede deel ga je op basis van je bevindingen uit het eerste deel een eigen project of onderzoek uitvoeren. Daarnaast werk je plannen uit voor het derde jaar en volg je lezingen van CiTG onderzoekers. Omvang: ongeveer 6 uren per week gedurende 25 weken = 150 uur = 6 EC.

Het derde jaar van de BSc

  1. Minor: dit is een onderdeel van het reguliere programma, maar je kunt hem wel gericht inzetten door een link te leggen met het HP programma. Je kunt voor een vrije minor kiezen bij een andere faculteit, universiteit of in het buitenland.
  2. BSc thesis: dit is een onderdeel van het reguliere programma, door middel van het HP programma kun je de BSc thesis verdiepen door je onderzoek uit te breiden. Omvang: 10 EC.
  3. Deelname traject derde jaar. Omvang: 3 a 4 uur per week, gedurende 30 weken = 100 a 120 uur = 5 EC.

Contact
Wil je deelnemen aan het Honoursprogramma stuur dan een brief met je motivatie, mogelijkheden en plannen naar dr.ir. Maurits Ertsen via m.w.ertsen@remove-this.tudelft.nl. Ook voor vragen en of opmerkingen kun je bij hem terecht. 

Naam auteur: Maurits Ertsen
© 2018 TU Delft

Metamenu