Openingstijden

Het Practicum Modelbouw en Bewerkingen (PMB) is op werkdagen geopend van 8:00 - 12:30 en van 13:30 - 17:00. Het magazijn waar materialen te verkrijgen zijn is geopend van 8:30 - 12:30 en van 13:30 - 17:00.

Contact

D. van Eeden
Manager PMB

telefoon: 015 - 27 83023
bereikbaar van 8:00 - 12:00 en 13:30 - 17:00

Practicum Modelbouw en Bewerkingen (PMB)

Het Practicum Modelbouw en Bewerkingen (PMB) is bedoeld voor fabricage van werkstukken en modellen. De meeste PMB-ruimten zijn gesitueerd op de begane grond van het faculteitsgebouw. Er is een zelfstandige werkplek in de kelder van het gebouw.

Beschikbaar zijn machines voor kunststof-, hout- en metaalbewerking, lasersnijden, draaien, CNC draaien (klein), frezen, CNC frezen (3 assig), hardschuimfrees, rapid prototyping, boren, plaatbewerking, lassen, spuiten en schuren. Ook eenvoudige elektronische bewerkingen zijn mogelijk. Verder zijn professionele naaimachines en alle benodigde handgereedschappen aanwezig.

Gebruik

Studenten kunnen in het PMB zelfstandig werken nadat zij instructie gevolgd hebben en toestemming hebben van PMB instructeurs of -assistenten. Voor alle te gebruiken machines dient men een aparte instructie te hebben gevolgd. Het dragen van een katoenen stofjas en veiligheidschoenen is in de PMB machinehal verplicht. Bij gebruik van een verspanende apparatuur is een veiligheidsbril verplicht.

Materialen

Studenten kunnen materialen zoals hardschuim, staal, aluminium, hout en bevestigingsmiddelen verkrijgen bij de magazijn-uitgiftebalie. Het materiaal en de beschikbare afmetingen zijn te vinden in de materialenlijst, die hier is te downloaden. Voordat men materiaal aan de uitgiftebalie aanvraagt, dient men zelf materiaalsoort en hoeveelheid vast te stellen. De materialenlijst en bestelformulier zijn ook te verkrijgen in het magazijn. 

Materiaal voor gebruik bij oefeningen is vrij beschikbaar aan de hand van een door de docent ondertekende bestellijst. Materiaal voor andere doeleinden dient aan de uitgiftebalie elektronisch betaald te worden.

Huisregels

  • Om veiligheidsredenen dienen in de PMB machinehal katoenen stofjassen en veiligheidsschoenen met stalen neus gedragen te worden.
  • Studenten dienen stofjas en schoenen zelf aan te schaffen, onder andere te koop bij Studievereniging i.d
  • Voor men machinale apparatuur in het PMB kan gebruiken dient men instructie te hebben gevolgd voor de betreffende machine.
  • Elke gebruiker van PMB machine- of ontwerphal dient na gebruik zijn werkplek of machine goed schoon achter te laten.
  • Aanwijzingen van PMB personeel of assistenten dienen ten allen tijden worden opgevolgd.
Naam auteur: Bas Overvelde
© 2018 TU Delft

Metamenu