Agenda en taken

 

Op basis van mail zijn extra faciliteiten ontwikkeld om het werk te kunnen structureren. Agenda geeft de mogelijkheid om afspraken te maken met personen en taken geeft de gebruiker inzicht in activiteiten die gedaan moeten worden.

 

Agenda

Agenda geeft de mogelijkheid om afspraken te maken voor een bepaalde tijd op een bepaalde dag met bepaalde personen. Kies Nieuw voor het maken van een afspraak. Geef de gewenste personen aan onder vereist eventueel onder optioneel, vul het onderwerp van de afspraak, de locatie waar de afspraak plaatsvindt en de gewenste datum en tijd. U kunt ook een herinnering aangeven, deze functionaliteit werkt echter niet onder de basic versie.
Uiteraard kunt u ook documenten bijsluiten door te klikken op .
Ook kunt u aangeven of u die tijd nog beschikbaar bent. Kies bezet, als dat niet het geval is. Merk op dat vrij hier niet betekent dat u die tijd vrij bent, maar dat u beschikbaar bent.
De genodigden krijgen nu een bericht (vergaderverzoek) dat ze kunnen accepteren of weigeren. Als u wilt weten welke actie de genodigden kiezen, vink dan het hokje voor Antwoord vragen aan.

U kunt ook meer afspraken maken met een bepaalde regelmaat (terugkeerpatroon). Kies dan  in de bovenbalk en vervolgens kunt u de gewenste regelmaat kiezen.

U kunt ook, voordat u het vergaderverzoek verstuurt, kijken of de genodigden beschikbaar zijn. Klik op beschikbaarheid in de bovenbalk en voor iedere genodigde ziet u op welke momenten hij vrij of bezet is. Dit geldt alleen voor de personen die vermeld zijn in het globale adresboek (zie onder adresboek).

 

Taken

Met taken kunt u activiteiten plannen. Kies Nieuw voor het maken van een taak. Behalve het onderwerp, begin en einddatum kunt u diverse specificaties aangeven. Ook terugkerende taken kunt u met  plannen.

Als een taak gereed is kunt u die door te klikken op  in de bovenbalk als gereed kenmerken.

 

 

Naam auteur: Webbeheer SSC-ICT
© 2018 TU Delft

Metamenu