Opties

 

In deze pagina wordt ingegaan op de opties (instellingen) van de mailfaciliteit, die in de basic versie van de webclient gezet kunnen worden. Deze instellingen zijn beschikbaar onder Opties.
Voor instellingen van lokale clients, zie onder mailclients.

 

Indien u een optie wijzigt, vergeet dan niet terug te scrollen naar de bovenkant van de pagina en op Opslaan en sluiten te klikken.

 

De volgende opties kunnen worden ingesteld:

 

 • Afwezigheidsassistent


Als u een periode uw mail niet kan afhandelen kunt u hiermee instellen dat aan iedereen die gedurende die periode een bericht krijgt dat u niet beschikbaar bent. U geeft zelf de tekst voor dit bericht. Op zich een handige faciliteit. Nadeel is dat ook SPAMmail beantwoord wordt en daarmee kan uw mailadres beschikbaar komen voor meer SPAM.
Vergeet niet u weer beschikbaar te maken (dus deze instelling ongedaan te maken) als u uw mail weer kan lezen.

 

 • Berichten opties


Hier kunt u het aantal berichten per pagina bepalen en eventueel een vaste ondertekening aangeven.

 

 • Privacy en het voorkomen van ongewenste mail


Hier kunt u aangeven of u berichten van specifieke personen of domeinen veilig of onveilig verklaart. Onveilige e-mail wordt opgenomen in de map Ongewenste e-mail. Daar kunt u deze berichten alsnog bekijken, verplaatsen of verwijderen.
Tevens kunt u hier aangeven dat u geen externe HTML berichten direct wilt openen. Dit is om security redenen aan te bevelen.

 

 • Datum en tijdinstellingen


  Het correct zetten van datum en tijd is belangrijk voor zowel berichten verkeer als voor agenda.

 • Agenda opties


  Instellen van agenda specificaties.

 • Herinneringsopties


  Deze opties hebben geen zin in de basic versie.

 • Opties voor contactpersonen


Hierin bepaalt u de volgorde van adresboeken die doorzocht worden als u namen intikt. Zie ook onder gebruik mail, adresboek

 

 • Verwijderde items herstellen


  Als u berichten verwijdert, komen deze in de map Verwijderde items. Indien u berichten verwijdert uit deze map, bent u ze kwijt. Binnen een bepaalde korte periode blijven ze echter met deze functie nog bereikbaar.
Naam auteur: Webbeheer SSC-ICT
© 2018 TU Delft

Metamenu