Vragen?

Specifieke IT vraag?

Direct naar:
 ICT handleidingen
 A-Z index

Onderhoud en storingen

NetID

Unieke code

Het NetID is een unieke code die wordt toegewezen en waaronder je bij de TU Delft bekend bent. Om het gemakkelijk te maken deze code te onthouden, is deze gebaseerd op jouw naamgegevens, in het algemeen voorletter (van de roepnaam) en achternaam. Omdat deze combinatie van voorletter en roepnaam niet uniek hoeft te zijn, kan er een andere vorm gekozen zijn voor het NetID omdat het NetID uniek dient te zijn.


Wachtwoord

Jij bent de enige die jouw wachtwoord kent en deze moet dan ook vertrouwelijk worden behandeld, zoals de PIN-code van je bankpas. Het wachtwoord en de gebruikersnaam beschermen jouw gegevens. Zorg er dus voor dat zowel jouw gebruikersnaam als jouw wachtwoord persoonlijk blijven van jou alleen. Deel nooit jouw gebruikersaccount met iemand anders, niet met vrienden, niet met andere studenten, leidinggevenden of collega's. Als je bestanden moet delen met anderen dan zijn daar andere methodes voor beschikbaar! Vernieuw je wachtwoord geregeld en gebruik verschillende wachtwoorden voor verschillende toepassingen.

Eens per half jaar wordt je gevraagd jouw wachtwoord te wijzigen. Elk nieuw opgegeven wachtwoord wordt gecontroleerd op een aantal criteria voordat het wordt vastgelegd. Meer informatie over wachtwoorden en tips voor een goed wachtwoord lees je hier

 

 

 

Naam auteur: SSC ICT
© 2018 TU Delft

Metamenu