FAQ

FAQ’s

1.      Ik heb nog niet alle vakken van mijn minor gehaald. Moet ik me nu voor het volgende studiejaar opnieuw inschrijven?
Nee, je hoeft je niet opnieuw in te schrijven als je dat al in een eerder studiejaar hebt gedaan en de minor nog niet hebt afgerond.
Let op: Minorvakken binnen het minorprogramma kunnen wijzigen. Raadpleeg de coördinator van de minor voor de overgangsregeling.

2.      Ik heb een vak van mijn minor niet gehaald. De minor is inmiddels komen te vervallen. Kan ik toch nog een herkansing doen?
In het volgende studiejaar word je nog minstens één herkansing aangeboden.

3.      Als de minor die ik gekozen heb niet doorgaat, krijg ik hiervan dan een bericht en vervolgens de gelegenheid om een andere minor te kiezen?
Zodra het bekend wordt dat een minor niet doorgaat, krijg je van ons bericht. En de gelegenheid om je aan te melden voor een andere minor.

4.      Zijn er ook Engelstalige minors?
Ja, vrijwel alle TU Delft minors worden in het Engels aangeboden, met enkele uitzonderingen. Bij ons aanbod minors staat aangegeven welke minors niet in het Engels worden aangeboden.

5.      Ik heb een vijf voor één van de minorvakken gehaald. Mag ik dit cijfer compenseren met een zeven voor een ander minorvak?
De TU Delft heeft afgesproken dat het niet mogelijk is om met een vijf te slagen voor een vak. Je kunt dit nalezen in de regels en richtlijnen voor de examens van je bachelor opleiding. Deze exameneisen staan vermeld op de campuswebsite van de faculteit.

6.      Ik wil graag een minor bij een andere universiteit volgen. Hoe kan ik dat regelen?                   
Acceptatie van een minor van een andere universiteit dient aangevraagd te worden bij de examencommissie van je eigen bachelor opleiding via het Formulier Vrije Minor. Minors van de andere Technische Universiteiten worden meestal geaccepteerd. We adviseren je bij de desbetreffende universiteit te informeren of je wordt toegelaten tot de minor. Als dit het geval is, dien je bij de andere universiteit een tweede inschrijving regelen.

7.      Hoe worden de cijfers die ik bij een andere universiteit heb behaald doorgegeven aan mijn opleiding?
De lijst met resultaten dien je aan te vragen bij de desbetreffende universiteit en zelf door te geven aan de examencommissie en de onderwijsadministratie van je opleiding.

8.      Mag ik een minor bij een HBO-instelling volgen?
In principe niet, aangezien de minor op het niveau moet zijn van derdejaars BSc-vakken. In een enkel geval kan een minor op het HBO hieraan voldoen. Raadpleeg voor meer informatie de examencommissie van je eigen bachelor opleiding.

9.      Ik zou graag mijn minorinschrijving willen wijzigen. Bij nader inzien gaat mijn voorkeur uit naar een andere minor. Hoe kan ik dit regelen?
Tijdens de eerste inschrijfperiode (1 t/m 31 mei) kun je je zelf in- en uitschrijven voor een minor in Osiris. Om je voor een minor uit te schrijven tijdens de twee inschrijfperiode stuur je een e-mail naar minors@remove-this.tudelft.nl

10.  Ik wil graag zelf een minor samenstellen uit TU-vakken. Wanneer is bekend op welke dag de colleges geroosterd zijn, zodat ik zeker weet dat twee vakken niet gelijktijdig worden gegeven?
De TU Delft biedt zorgvuldig samengestelde minors aan. Een vrije minor wordt daarom afgeraden. Indien je daarvoor kiest, dien je je aanvraag goed te onderbouwen en in te dienen bij de examencommissie van je eigen bachelor opleiding. Dit vereist een flinke zelfstandigheid en een ruime voorbereidingstijd. Let op; je kan niet zomaar bij losse minorvakken aanschuiven, zonder toestemming van de minorcoördinator. Let ook op de eisen die er vanuit de opleiding zelf worden gesteld. Persoonlijke roosters kun je samenstellen in BlackBoard in het tabblad My Student Info, onder 'My Timetable'. De roosters zijn medio augustus definitief.

11.  Ik wil graag een tweede minor doen of bepaalde onderdelen van een minor.
Studenten die zich voor het eerst moeten registreren voor een minor hebben voorrang op studenten die al een minor afgerond hebben. Voor het volgen van een tweede minor heb je goedkeuring van de examencommissie van je eigen bachelor opleiding nodig. Als je deze schriftelijke goedkeuring hebt stuur je een mail naar minors@tudelft.nl Je wordt door de onderwijsadministratie ingeschreven, maar pas na 15 augustus en mits er nog plaats is.

12.    Moet ik me altijd voor 2 minors aanmelden bij de voorinschrijving tot 1 juni?
Je kunt ervoor kiezen bij de 1e inschrijfperiode alleen een 1e keus op te geven. Mocht je op de wachtlijst komen te staan, dan kun je besluiten om in 2e inschrijfperiode een andere keus te maken.

13.    Als ik na de 1e inschrijfronde op de wachtlijst voor de minor van mijn keuze ben geplaatst, waar kan ik dan nagaan op welke plek ik op de wachtlijst sta en/of welke kans ik maak alsnog toegelaten te worden?
Het is helaas niet mogelijk hierover concreet uitsluitsel te geven. Dit komt omdat we dan afhankelijk zijn van afmeldingen van al eerder geplaatste studenten.

 

 

Naam auteur: Webredactie O&S
© 2017 TU Delft

Metamenu