Deadlines 2017-2018

3 mei t/m 31 mei 2017: 1e inschrijfperiode minors in Osiris. Externe studenten kunnen zich uitsluitend in deze periode inschrijven.

1 juli t/m 31 juli 2017: 2e inschrijfperiode minors in Osiris. Let op: alleen minors waar nog plaats is na loting staan open voor inschrijving. Overzicht gesloten minors

LDE Minors

 

Minors voor Leiden, Delft & Erasmus studenten

Wat houdt de LDE-minorsamenwerking in?

De Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam werken nauw samen op het gebied van minoronderwijs: 33% van de plaatsen in het eigen minoraanbod reserveren we in de maand mei voor elkaars studenten. Het is voor Leidse, Delftse en Rotterdamse studenten een stuk gemakkelijker geworden om een minor bij één van de partners te volgen. Hierdoor is je keuze aan minors aanzienlijk breder.

Een LDE-minor

Naast een minor in LDE-verband kun je ook een speciale LDE-minor volgen met een maatschappelijk relevant onderwerp. In deze interdisciplinaire minors verzorgen docenten uit Leiden, Delft en Rotterdam gezamenlijk het onderwijs. Kies je voor een LDE-minor, dan volg je met studenten van alle drie de universiteiten onderwijs in de drie steden. In het collegejaar 2017-2018 worden de volgende LDE-minors aangeboden:


Van Delft naar Leiden of Rotterdam

Om een minor te kunnen volgen in Leiden of Rotterdam als TU Delft student onderneem je de volgende stappen:

1. Check de toelatingseisen bij het overzicht Minoraanbod EUR en UL voor TU Delft-studenten. Let op, in Leiden zijn niet voor alle minors de vakken geclusterd in de eerste onderwijsperiode zoals in Delft. Bekijk hiervoor de e-Studiegids van de Universiteit Leiden. Minors bij de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn allemaal 15 EC. Voor het opvullen van je overige 15 EC minorruimte, kijk bij stap 5.

2. Meld je aan bij de universiteit die de minor aanbied. Aanmelden is alleen mogelijk tussen 1 en 31 mei. Kijk voor de procedures op de website van de EUR of Leiden.

Aanmelden bij:

Wat moet je doen:

Universiteit Leiden

Vul het online aanmeldformulier in op de minorwebsite van Universiteit Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam

Vul het online aanmeldformulier in op de minorwebsite van Erasmus Universiteit Rotterdam.


Delftse studenten kunnen 1 aanmelding doen voor een minor bij een andere LDE-universiteit. Daarnaast mag je maximaal 3 voorkeuren doorgeven in Osiris voor het minoraanbod van de TU Delft.
De aanmelding voor een minor bij een andere LDE-universiteit geldt als een voorkeursaanmelding en krijgt dus voorrang. Als je geplaatst wordt in een minor aan een andere LDE-universiteit, worden van TU Delft studenten de voorkeuren in Osiris automatisch verwijderd.

Uitzondering: de plaatsing in een selectieminor aan de EUR en TU Delft gaat altijd vóór op de aanmelding bij een andere LDE-universiteit. Universiteit Leiden kent geen selectieminors.
Je ontvangt eind juni bericht over je plaatsing.

3. Vervolgens moet je vóór 1 september een actieve bachelor inschrijving hebben bij TU Delft

4. Regel hierna een inschrijving als gaststudent bij de LDE-instelling waar je de minor gaat volgen. Zo krijg je toegang tot het onderwijs, de tentamens en studentvoorzieningen (Blackboard, studentenkaart etc.) op die universiteit.

  • Voor de LDE-minors Responsible Innovation, Geo-resources for the future en Frugal Innovation geldt dat je een actieve inschrijving moet hebben bij alle drie de LDE-instellingen: TU Delft, Universiteit Leiden en Erasmus Universiteit Rotterdam.
  • Voor de LD-minor Security, Safety and Justice (SSJ) geldt dat je een actieve inschrijving moet hebben bij de TU Delft én Universiteit Leiden.

Ik ben geplaatst in een minor bij één van de onderstaande universiteiten of een LDE-minor

Wat moet ik doen (naast inschrijving eigen universiteit):

Universiteit Leiden

Je hoeft zelf geen actie te ondernemen. De inschrijving verloopt via gegevensuitwisseling tussen de 3 LDE-universiteiten.

Erasmus Universiteit Rotterdam

Je ontvangt per email een verzoek een pasfoto te uploaden om je gastinschrijving aan de EUR af te ronden. Upload vóór 1 september je pasfoto. Zonder pasfoto kun je niet ingeschreven worden.

 

5. Ga je een minor volgen bij de Erasmus Universiteit Rotterdam? Dan moet je nog 15 EC van je minorruimte opvullen. Het is niet mogelijk om twee EUR minors in hetzelfde studiejaar te volgen. De mogelijkheden voor het volgen van keuzevakken aan de EUR naast de minor aan de EUR zijn beperkt. Daarom raden we je aan de overige 15 EC in te vullen met keuzevakken bij de TU Delft. Je kunt ook keuzevakken volgen bij andere universiteiten. Voor aanvulling met keuzevakken heb je  vooraf toestemming nodig van jouw eigen examencommissie. Deze toestemming vraag je aan via het formulier ‘Aanvraag goedkeuring vrije minor’. Vermeld zowel de keuzevakken als de EUR minor van jouw keuze.

Voor meer informatie, check de FAQ’s.


Van Leiden of Rotterdam naar Delft

Ben jij geinteresseerd in een minor aan de TU Delft? Bekijk ons minor overzicht voor meer informatie over de verschillende minors. Als Leidse of Rotterdamse student mag je één minorvoorkeur opgeven bij de TU Delft. Je kan na het opgeven van je minorkeuze niet meer switchen naar een andere minor aan de TU Delft. Ben je als student van de EUR geplaatst voor een selectieminor bij de Erasmus Universiteit Rotterdam? Dan vervalt je aanmelding voor een minor aan de TU Delft.

Als je een minor aan de TU Delft wilt volgen, moet je een tweede inschrijving bij de TU Delft regelen via Studielink bij de opleiding die de minor verzorgt. Zorg ervoor dat je in Studielink bij de optie “start in eerste jaar” aangeeft nee. Daarna kun je aangeven bij welke opleiding je de minor wil volgen. Na deze aanmelding ontvang je een TU Delft studentennummer, deze heb je nodig voor je minor aanmelding.

Na je aanmelding in Studielink vul je op het online aanmeldformulier in. Dit formulier staat vanaf 1 mei op deze pagina. Studenten van de EUR en Universiteit Leiden kunnen zich uitsluitend tussen 1 en 31 mei aanmelden voor een minor aan de TU Delft.

Praktische informatie over je rooster aan de TU Delft, onderwijsmateriaal etc. vind je op welkom.tudelft.nl. Zie je af van deelname aan een TU Delft minor na plaatsing? Meld je dan af via minors@remove-this.tudelft.nl.

 

 

Naam auteur: Webredactie
© 2017 TU Delft

Metamenu