KPN Technology Young Talent Program: traineeship voor ambitieuze techneuten

Ben jij een bijna afgestudeerd Technisch Talent en kan je niet wachten om jezelf in de praktijk verder te ontwikkelen? Dan is het KPN Technology Young Talent Program echt iets voor jou! Tijdens dit driejarige programma krijg je de kans om je maximaal te ontwikkelen op zowel persoonlijk vlak als binnen de techniek van KPN. Je werkt mee op de werkvloer, denkt mee op beleidsniveau en ontwikkelt je eigen visie op KPN en wat wij kunnen betekenen voor onze klanten.

KPN Technology Young Talent Program

Het driejarig Technology Young Talent Program van KPN is de ideale combinatie van persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling in een dynamische en innovatieve organisatie. Als Young Talent krijg je bij ons de ruimte om de weg te vinden die het best bij jou past. Geen vooropgesteld vastomlijnd traject, maar samen zoeken naar waar jouw potentie en mogelijkheden liggen. Jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling waarbij je het beste uit jezelf haalt, staan centraal. In het eerste halfjaar loopt iedere Young Talent ook een dag mee met een monteur, in een KPN winkel en op een call center. Zo leer je het bedrijf en de klant direct goed kennen.

Omdat we ons laten leiden in wat het best bij jou en het organisatie onderdeel past, werken we met een combinatie van opdrachten en functies. Wij onderscheiden ons door persoonlijk maatwerk. Je wordt begeleid in het herkennen van jouw leerpunten, in hoe je verder kunt groeien en in welke keuzemogelijkheden er zijn. En keuzes zijn er volop!

Wat zijn de werkzaamheden binnen KPN Technology die je kunt doen?

Er is binnen KPN Technology volop keus aan opdrachten en functies. Een aantal voorbeelden:

 • Een van de uitdagingen voor iTV is: hoe zorgen we ervoor dat onze klanten de content kunnen vinden die ze ook daadwerkelijk willen zien? Want onze klanten kunnen op elk moment kiezen uit een grote hoeveelheid programma’s, zowel op TV, als via Programma Gemist en in de Videotheek. Aan ons om de klant die content voor te schotelen waar hij ook op zit te wachten. Om goede aanbevelingen te doen moet de onderliggende informatie van alle content (de metadata) volledig en uniform aangeleverd worden. Jij kunt verantwoordelijk zijn voor het inrichten van het proces om de kwaliteit van deze metadata te waarborgen;
 • Datalake is dé Big Data oplossing van KPN. Door de complete toolset en de log files van onze afdelingen te aggregeren, consolideren en doorzoekbaar te maken, kunnen we analyses en correlaties uitvoeren die zowel leiden tot directe besparingen als trendvoorspellingen en pro-activiteit richting onze klanten. Jij kunt verantwoordelijk zijn voor het integreren van data vanuit verschillende monitorings- en toolingsystemen, Informatica PowerCenter of SPLUNK ten behoeve van het Datalake;

Jouw profiel? Een fan van techniek met passie en ambitie

Wij zijn op zoek naar ambitieuze collega’s die zich willen ontwikkelen tot technology professional en niet bang zijn voor uitdagingen. Wat verwachten we verder van jou?

 • Je hebt een (bijna) afgeronde w.o.-master in een technische richting;
 • Of je hebt w.o. werk- en denkniveau en een HBO ICT diploma met mooie cijfers;
 • Uit je cv blijkt duidelijk jouw passie voor techniek;
 • Je cv laat zien dat jij je ook naast je studie ontwikkeld hebt d.m.v. relevante bijbanen, stages, nevenactiviteiten, vrijwilligerswerk, buitenlandervaring of topsport;
 • The minimal requirement to apply for this trainee program is to understand the Dutch language speaking and writing near native.

Belangrijk is dat jij je continu wilt blijven ontwikkelen. Dit is ook een belangrijk onderdeel van het Young Talent program. Je bent een echte teamplayer die samenwerken belangrijk vindt. Je bent behulpzaam naar collega’s en communicatief vaardig.

Hoe verloopt het selectieproces?

 • Eerst solliciteer je via onze website door middel van een cv en een aantal vragen;
 • Vervolgens ontvang je een online assessment;
 • Daarna heb je een sollicitatiegesprek met de Recruiters van KPN;
 • Hierop volgt een 2e gesprek met een manager en collega;
 • De laatste ronde is een extern assessment;
 • Tot slot ontvang je de aanbieding.

Wij bieden

 • Een werkgever die zijn medewerkers centraal stelt;
 • Een waardevol professioneel en sociaal netwerk;
 • Een interessante werk- en leeromgeving;
 • Genoeg ruimte voor borrels, teamuitjes en andere informele activiteiten.

KPN & Technology

Techniek is de levensader van KPN. Al sinds de eerste telefoonpaal in 1881. Continue innovaties binnen onze techniek zorgen voor steeds weer nieuwe diensten. Voorbeelden binnen de techniek van dit moment zijn werken in de cloud, tv on demand en Internet Of Things. En wat komt er in de toekomst aan? Techniek is de basis, maar nooit het doel. We zetten het altijd in voor nog meer vrijheid en gemak voor onze klanten. Dat doen jij en je collega’s zo goed dat klanten niet eens merken dat de techniek er is. Want KPN wil de beste dienstverlener van Nederland zijn. Daar hebben we state-of-the-arttechnici voor nodig. Mensen die voorop willen lopen en kansen zien. Door nog innovatiever te zijn, zo onze kwaliteit te verbeteren en onze flexibiliteit te vergroten. Als Technology Young Talent kun jij hier aan bijdragen!
Benieuwd naar wat je als KPN Technology Talent mee kan maken? Lees hier de blog van Peter Martena over zijn bezoek aan het Mobile World Congres in Barcelona!

We kijken uit naar je sollicitatie! Solliciteren kan online via deze link:Klik hier om te solliciteren!

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Mariska Debrichy, Talent Acquisition Advisor Graduates, mariska.debrichy@remove-this.kpn.com of via 06-13783129.

© 2017 TU Delft

Metamenu