R&D Engineer met passie voor elektromagnetisme

Ben jij die engineer die een vliegtuig stealth weet te krijgen? Zorg jij ervoor dat een vliegtuig, ondanks kilometers bekabeling en mogelijke blikseminslagen, altijd veilig blijft vliegen? Integreer jij antennes in bestaande vliegtuigonderdelen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Amsterdam, fulltime (40 uur)

De functie

Binnen het team voor Elektromagnetische Technologie en Antennes innoveer, ontwerp, test en evalueer je in het elektromagnetisch spectrum voor onder andere Defensie en lucht- en ruimtevaart industrie. Je bedenkt praktische oplossingen voor een grote diversiteit aan elektromagnetische uitdagingen waarmee onze klanten in hun operatie te maken hebben.
Je specialiseert je vooral in het radiofrequentie spectrum: antennes, propagatie, RF front-ends en toepassing van software defined radios (SDR).
Je maakt deel uit van autonome teams in wisselende samenstelling; product-, project- en kennisgeorganiseerd. Je voert projectwerk uit waarbij je taakverantwoordelijkheid hebt, je coördineert werkpakketten en je initieert met je collega’s nieuwe projecten.
Je standplaats is Amsterdam en je bent regelmatig in Marknesse.

Als R&D engineer breng je mee

  • Afgeronde universitaire opleiding Elektrotechniek of Natuurkunde met passie voor RF-toepassingen;
  • Doelgerichte, empirische en experimentele instelling;
  • Drive om de beste in je vakgebied te worden en blijven;
  • Competentie om technische resultaten te vertalen naar operationele impact;
  • Ondernemerschap en communicatief talent met sterke vaardigheid in het Nederlands en Engels.

Jouw nieuwe werkomgeving

De afdeling ISR and Space Utilisation (ASIS) innoveert op diverse gebieden met elektromagnetische uitdagingen. Belangrijke toepassingen zijn onder andere: het verkrijgen van informatie voor defensie en veiligheid, het ontwikkelen van electronic support measures (ESM), structureel geïntegreerde antennes voor vliegtuigen, ontwikkeling van adaptieve en breedbandige antennes voor communicatie en navigatie, elektromagnetische compatibiliteit (EMC), integriteitsborging van satellietnavigatiesystemen en RF absorberende materialen. Ook onderzoek naar het gebruik van constellaties van kleine satellieten en vliegende “drones” als sensorplatforms gebeurt binnen de afdeling. Dit zijn beide sterk opkomende platforms voor waarneming. Ook daar liggen nog vele uitdagingen te wachten op innovaties in het elektromagnetisch spectrum.

Wat bieden we jou?

  • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, volop ontwikkelmogelijkheden, ruimte voor werk-privé balans, solide pensioenregeling, tegemoetkoming kosten zorgverzekering;
  • Professionele, internationale werkomgeving waarin multidisciplinair wordt samengewerkt met collega’s met een buitengewone expertise;
  • Informele cultuur met ruimte voor eigen initiatief, waarin resultaatgerichtheid en betrokkenheid belangrijke pijlers zijn.

Over ons

NLR, dedicated to innovation in aerospace, is hèt centrum in Nederland op het gebied van lucht- en ruimtevaart. We doen onderzoek naar veiliger, milieuvriendelijker en efficiënter vliegverkeer. NLR heeft twee vestigingen: Amsterdam en Marknesse. Bij elkaar werken er zo’n 650 mensen; van vliegtuigbouwkundigen tot psychologen en van wiskundigen tot applicatiedeskundigen.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie over de functie neem je contact op met Michel Keuning, Afdelingsmanager ASIS, 088 511 3155. Bezoek natuurlijk ook onze website en ons NLRmedia kanaal op YouTube voor een goed beeld van ons werk.

Solliciteren?

Herken jij jezelf in dit profiel, dan zien wij jouw reactie graag tegemoet! Je sollicitatie richt je aan Michel Keuning, Afdelingsmanager ASIS en stuur je uiterlijk 3 september 2017 door te klikken op de onderstaande ‘solliciteer’ button.

Solliciteer

De eerste gespreksronde staat gepland op 7 september aanstaande.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

© 2017 TU Delft

Metamenu