Topsport

De TU Delft ondersteunt studenten die studie en topsport combineren en investeert in het ontwikkelen van talent binnen en buiten de collegebanken. Een regulier onderwijsprogramma is vaak lastig te combineren met een trainingsprogramma op topsportniveau. In de praktijk betekent dit dat je 2 fulltime bezigheden combineert, zeker wanneer je kiest voor een technische opleiding in Delft met veel werkgroepen en practica.

Studie combineren met topsport

Om de combinatie van topsport en studeren mogelijk te maken biedt de TU Delft speciale voorzieningen aan. Erkende topsporters kunnen in aanmerking komen voor begeleiding door studieadviseurs en de topsportcoördinator, financiële ondersteuning in de vorm van de Regeling Afstudeersteun Studenten (RAS), sponsoring en sportfaciliteiten op de Unit Sport.

Topsportcoördinator

Om de begeleiding van topsporters vlot te laten verlopen, is er een topsportcoördinator, die met je meedenkt hoe je de combinatie van studie en sport goed op elkaar kunt afstemmen. De topsportcoördinator vervult de volgende taken:

  • aanvragen voor TUD-topsportstatuten
  • behandelen TUD-Topsportstatuten toekennen
  • Intake en tussentijdse gesprekken met TUD-topsporter
  • onderwijsplanning en studiebegeleiding
  • organiseren van bijeenkomsten en lezingen voor TUD-topsporters

Ben je een TUD-topsporter?

Je bent TUD-topsporter als je in het bezit bent van een officiele status van NOC*NSF, of een Olympisch Netwerk-registratie. Voor meer informatie over de Olympische Netwerk-registratie kun je contact opnemen met het Olympisch Netwerk Den Haag/Haaglanden.

Kom ik in aanmerking voor een TUD-topsportstatus?

Om in aanmerking te komen voor een topsportstatus aan de TU Delft stel je een persoonlijk dossier samen, dit kan je doen door het topsportformulier hier (PDF) in te vullen. Het formulier kan je indienen bij topsportcoördinator, Marloes Stammen:

De topsportcoördinator stelt vast of je onder de regeling topsporter valt. Wanneer je onder de regeling valt, maakt de coördinator een afspraak met je.

Topsporthuis

Dit najaar 2013 opent het eerste Delftse Topsporthuis haar deuren. Op initiatief van D.S.R.V. “Laga” hebben de TU Delft en DUWO gewerkt aan de realisatie van een woning voor topsportende studenten, gevestigd aan de Oude IJsbaan in Delft.

De TU Delft wilt topsporters de mogelijkheid bieden, om in de nabijheid van de universiteit met andere topsporters te wonen en studeren. Zo kan het samen leven met huisgenoten met eenzelfde passie voor sport bijdragen aan rust en regelmaat, en is er sprake van wederzijds begrip in periodes waarin prestaties moeten worden geleverd.

De topsportwoning is bedoeld voor TU-studenten die beschikken over een NOC*NSF-status of ON-registratie. Voor alle bewoners geldt dat zij binnen een half jaar na beëindigen van hun topsportcarrière, danwel het afronden van hun studie uit de woning moeten trekken. Net als bij andere studentenhuisvesting van DUWO is het campuscontract van toepassing op het topsporthuis.

Het betreft een woning bestaande uit 35 kamers verdeeld over 4 units. De kamers variëren van 10 tot 20m2 met een prijsklasse tussen de EUR 250 en EUR 400. Ben je nieuwsgierig? Lees hier de brochure Topsporthuis.

Interesse?

Heb je interesse of wil je meer informatie, neem dan contact op met Topsportcoördinator Marloes Stammen via topsport-sc@remove-this.tudelft.nl

Naam auteur: M&C
© 2017 TU Delft

Metamenu