CiTG Metrokaart

Nieuws

Activiteiten buiten de studie

Veel studenten van de TU Delft studeren niet alleen in Delft, ze wonen er ook. Dat betekent dat veel studenten hun sociale leven in Delft en omgeving vormgeven.

Binnen het sociale leven van de delftse student speelt de studentenvereniging vaak een grote rol. Er zijn er vele in Delft, in allerlei soorten en maten. Een overzicht van de studentenverenigingen vind je op de OWEE-site.

Daarnaast zijn veel studenten actief binnen een sportvereniging. Tenslotte functioneert een gezonde geest het beste in een gezond lichaam. Er zijn een groot aantal Delftse sportverenigingen verenigd in de Delftse Studenten Sport Federatie. Ook hiervan vind je weer een lijst op de OWEE-site. Veel van die sportverenigingen verrichten hun activiteiten in het Sportcentrum van de TU.

Binnen deze verenigingen worden sommige bestuursfuncties erkend door de TU. Op basis van deze erkenning kan je een beroep doen op de Regeling Financiële Ondersteuning Studenten (RFOS). Zie hiervoor de pagina over studiefinanciering.

Huisvesting

In Delft is voldoende goede en betaalbare woonruimte voor studenten beschikbaar. Er is, met name in de TU-wijk, weer flink gebouwd aan nieuwe wooneenheden voor studenten. De Stichting DUWO is de grootste beheerder van woonruimte voor jongeren. De meeste kamers worden verdeeld door middel van 'instemmingen', een systeem waarbij de bewoners zelf een medebewoner kiezen voor een vrijgekomen kamer. Heb je als (aanstaande) eerstejaars student een reistijd van langer dan anderhalf uur per trein naar station Delft, dan zijn er - van juli tot en met oktober - speciale instemmingen voor je. Daarnaast beschikt DUWO over de Kamerwinkel, een niet-commercieel kamerbureau. Iedereen die op zoek is naar een kamer, kan zich voor de duur van een jaar inschrijven in het kamerzoekendenbestand van dit bureau.

Een kamer zoeken kost tijd. Trek er dus, uiterlijk in juni, een paar dagen voor uit. Zet advertenties in huis-aan-huis-bladen, hang briefjes op bij supermarkten, schakel (verre) familie in. En zoek ook in de omringende gemeentes en in Rotterdam en Den Haag. Meer informatie vind je in de Woonkalender van de Stichting DUWO.

Uitgaan in Delft

Voor het Delftse uitgaansleven zie de homepage Uit in Delft. De TU kent ook een eigen Cultureel Centrum. Een overzicht van het uitgaansleven in Delft vind je ook op de Studiekeuzesite.
Veel informatie vind je ook op de TBM site voor nieuwe studenten, getiteld “Niet alleen studeren”!

Naam auteur: M&C
© 2018 TU Delft

Metamenu