Ontwerpwedstrijd 'Het nieuwe Drinkglas'

17 juli 2017 door Communication

De ontwerpwedstrijd Het nieuwe Drinkglas richt zich op het hedendaagse drinkglas. Aan studenten van designopleidingen in Nederland en België wordt gevraagd een drinkglas te ontwerpen voor het drinken van uiteenlopende drankjes, van water tot sapjes, van bier tot wijn.

Belangstelling? Dit zijn de voorwaarden:

1. Je bent student vormgeving aan een academie of hogeschool in Nederland of België
  2. Je ontwerpt Het nieuwe Drinkglas 2017 in de vorm van een tekening of schets (max. A4) die je digitaal stuurt naar onderstaand adres
  3. Het ontwerp moet uitvoerbaar zijn in geblazen (heet) glas. Op je ontwerp kun je aanwijzingen plaatsen over kleur, afmetingen, decoraties
  4. In een apart word-bestand (geen pdf) neem je op: naam, geboortejaar en plaats, adres, telefoon, emailadres, evt. website, opleiding(en) met jaartallen, IBAN en een korte motivatie (max. 75 woorden) van je ontwerp
  5. Je stuurt je ontwerp naar pietaugustijn@hotmail.com; als de bestanden te groot zijn via WeTransfer
  6. De ontwerpen dienen uiterlijk 1 september 2017 op het aangegeven emailadres binnen te zijn. Je krijgt hiervan een ontvangstbevestiging

Een deskundige jury, waarin personen uit de glaswereld (Nationaal Glasmuseum, Royal Leerdam Crystal, De Glasblazerij, de Vereniging van Vrienden van Modern Glas, de gemeente Leerdam) en gebruikers (vormgever, glasblazer, horeca) zitting hebben, selecteert in september maximaal 10 ontwerpen. De geselecteerde ontwerpers ontvangen ieder € 100,- vergoeding. De geselecteerde ontwerpen worden in september/oktober in aanwezigheid van de ontwerpers uitgevoerd door de glasblazers van De Glasblazerij (onderdeel van het Nationaal Glasmuseum) in Leerdam. Deze geblazen stukken worden korte tijd tentoongesteld tijdens de Internationale Glas- en Keramiekbeurs op 3, 4 en 5 november, in het Nationaal Glasmuseum en in het Stadskantoor van de gemeente Leerdam. Daarna worden de stukken eigendom van de ontwerpers.

Uit deze geblazen versies wijst de jury een winnaar aan. Het glas van de winnaar wordt uitgevoerd in een oplage van 175 stuks. Daarvoor wordt een mal gemaakt. De glazen worden als volgt verdeeld: 50 voor Nationaal Glasmuseum, 50 voor Glas- en Keramiekbeurs, 50 voor VVMG, 10 voor de winnaar, 5 voor de juryleden en 10 reservestukken. De winnaar ontvangt tevens een bedrag van € 1000,- De ontwerpen, uitgevoerde glazen en het glas van de winnaar worden samengebracht in een kleine publicatie.