In memoriam: prof. ir. Ed Obert

18 januari 2018 door Department of Communication

Met verdriet hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Eugen (Ed) Obert, voormalig Hoofd Flight Physics van Fokker en emeritus hoogleraar van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek.

Sinds 1964 werkte Ed bij Fokker bij diverse afdelingen waar zijn laatste functie Head of Flight Physics was. Hij was verantwoordelijk voor het aerodynamisch ontwerp van de Fokker 50 en de Fokker 100. Naast de vele Fokker rapporten van zijn hand is hij auteur van het tekstboek “Aerodynamic Design of Transport Aircraft”.

Zoals een oud-Fokker medewerker schreef: “Een van de grootste Mohikanen heeft ons verlaten.” We zullen zijn kritische, doch inspirerende commentaar en opmerkingen missen.

Lees het In memoriam via de volgende link (PDF).

Roelof Vos
Bram Elsenaar
Nico Boer
Anne van der Waal
Leo de Haij
Rudi den Hertog
Duke Ham

Foto: September 2015 - CEAS conference Delft - Anatoly Kretov - Kazan State Technical University.