Studentengezondheidszorg (SGZ)

Bij de Studentengezondheidszorg kun je terecht met vragen en problemen die je gezondheid betreffen. De Studentengezondheidszorg (SGZ) bestaat uit 3 afdelingen: de huisartsenpraktijk (Studentenpraktijk Delft), de afdeling Studentenartsen en de Reiskliniek SGZ.

Bij de Studentenpraktijk Delft kun je terecht voor huisartsenzorg. Als je in Delft woont en nog geen huisarts hebt, is het aan te raden je in de Studentenpraktijk of bij een andere huisarts in te schrijven. De huisartsen van de Studentenpraktijk hebben dagelijks spreekuren op afspraak. Ook hebben zij iedere dag een inloop spreekuur op de campus (11.00-11.45). Op het inloop spreekuur kun je zonder afspraak terecht. Het is vooral bedoeld voor kleine problemen. Bij uitgebreidere of langer bestaande problemen is het beter een afspraak te maken. De spreekuren worden zowel in het gezondheidscentrum op de  Beukenlaan als op de campus gehouden. Bij een afspraak maken kun je voorkeur aangeven.

Tijdens de vakanties worden de spreekuurtijden en – lokaties aangepast. Informatie hierover vind je op de website van de SGZ. www.sgzstudent.nl.

Het hebben van een zorgverzekering is erg belangrijk. Je kunt je zorgverzekeraar zelf kiezen. De Studentengezondheidszorg heeft een nauwe samenwerking met zorgverzekeraar DSW. De AV studentenpolis van DSW verzekert die zaken, die voor studenten belangrijk zijn. Kijk voor meer informatie op http://www.dsw.nl.

De afdeling Studentenartsen van de Studentengezondheidszorg is gehuisvest in het gezondheidscentrum De Hoed aan het Kampveld 10a in Delft.  De TU Delft heeft een overeenkomst met de Studentengezondheidszorg (SGZ) voor een aantal medische voorzieningen ten behoeve van studenten. Deze zijn voor studenten gratis of tegen gereduceerd tarief beschikbaar. Het betreft o.a.

 • Het opstellen van medische verklaringen  ten behoeve van het aanvragen van financiële ondersteuning door de TU Delft, voorzieningen in het kader van de prestatiebeurs of voor studiegerelateerde doeleinden.
 • Individueel advies en begeleiding bij studiebelemmering door ziekte
 • Medische keuringen voor stages
 •  Vaccinaties voor reizen wanneer een verblijf in het buitenland goedgekeurd onderdeel van opleiding vormt en de vaccinatie medisch wenselijk wordt geacht: een door de faculteit ondertekende vaccinatieverklaring dient te worden overlegd. Er is dan sprake van een tegemoetkoming in de kosten.
 • Kortdurende revalidatie en begeleiding bij chronische klachten ( bijv. RSI)
 • Dyslexietesten en studiekeuzetesten, mits op verwijzing van de faculteit. Hierbij geldt een eigen bijdrage van € 25,-

Bereikbaarheid

De Studentengezondheidszorg is van maandag t/m vrijdag van 08.30-12.30 en van 13.30-17.00 telefonisch bereikbaar voor het maken van afspraken. De afdeling Studentenartsen en de Studentenpraktijk hebben verschillende telefoonnummers!  Voor spoedgevallen is de huisartsenpraktijk bereikbaar van 08.00 tot 17.00. Buiten kantooruren en in het weekend is voor spoedgevallen de Huisartsenpost Delft bereikbaar : 015-2511930

Afspraken maken:

 • Studentenarts: 015-2121507
  adres: Gezondheidscentrum De Hoed aan het Kampveld 10a in Delft
 • Reiskliniek SGZ/Vaccinatiecentrum: 015-2121507 of www.sgzopreis.nl
  adres: Beukenlaan 4G, 2612 VC Delft
 • Huisarts ( Studentenpraktijk Delft): 015-7999050 of via internet
  www.sgzstudent.nl
  Adres: Campus TU, Leeghwaterstraat 152
  Adres: Gezondheidscentrum De Hoed aan het Kampveld 10a in Delft

NB: ’s morgens is er van 11.00 tot 11.45 ook een inloopspreekuur op de campus, Leeghwaterstraat 152. Hier kun je terecht zonder afspraak.

Studentengezondheidszorg

Telefoon 015-2121507 (studentenarts, vaccinaties)
Telefoon 015- 7999050 (huisarts)
Email: info@remove-this.sgz.nl
Internet: www.sgz.nl ; www.sgzstudent.nl ; www.sgzopreis.nl

Studentenpraktijk Delft (huisarts)

 • Spreekuur ’s morgens ( met afspraak en inloop 11.00-11.45) 
  Locatie: Leeghwaterstraat 152 - 2628 LV Delft
  Telefoon: 015 799 90 50
 • Spreekuren ’s middags (met afspraak):
  Locatie: Gezondheidscentrum De Hoed aan het Kampveld 10a in Delft
 • Email: spd@sgz.nl
 • Internet: www.sgzstudent.nl

NB: tijdens vakanties kunnen de lokaties wijzigen, kijk voor meer informatie dan op onze site.

© 2017 TU Delft

Metamenu